Služba bola prerušená krátko po tom, ako sa medzi čínskymi hráčmi stretol s výrazným nárastom popularity.

ikona

Diváci divákov
Služba Streaming získala v Číne viac ako niekoľko mesiacov. Na konci augusta sa k nemu priblížilo veľa šťastných hráčov, ktorí sledovali hry na eSports, ktoré sa hrajú na ázijských hrách v Jakarte.
Hry neboli vysielané na štátnych médiách v Číne, čo núti mnohých používať Twitch na prehliadanie herných turnajov.
Čínske úrady nezverejnili žiadne oficiálne vyhlásenie, ktoré by vysvetľovalo, prečo bol systém Twitch zablokovaný. Čína prevádzkuje komplexný on-line cenzurálny systém, ktorého cieľom je policajná diskusia o citlivých témach a obmedzenie toho, čo ľudia môžu robiť a vidieť on-line.

cenzura

Trvalé vypnutie prístupu k službe Twitch bolo zaznamenané prostredníctvom sociálnych médií v Číne. Hráči a diváci v mnohých provinciách uviedli, že stránka bola náhle nedostupná vo svojom regióne. Do konca týždňa bol Twitch úplne zablokovaný.
Písanie na technologickom spravodajstve The Verge, Shannon Liao naznačuje, že blok bol „opatrným opatrením“, že úrady pravidelne platia pre západné mediálne platformy, ktoré sa stali populárnymi.

Často, povedala pani Liaoová, tieto zákazy a bloky sa zavádzajú predtým, než dôjde k akémukoľvek kontroverznému konaniu.
Twitch je platforma živého vysielania, ktorú vlastní spoločnosť Twitch Interactive, dcérska spoločnosť spoločnosti Amazon. Spoločnosť Justin.tv sa predstavila v júni 2011 ako odbočka z platformy Justin.tv zameranej hlavne na živé vysielanie videohier vrátane vysielania súťaží eSports, okrem hudobných vysielaní, tvorivého obsahu a nedávno, „v reálnom živote“.

Obsah na stránkach je možné zobraziť buď naživo, alebo prostredníctvom videa na požiadanie. Jeho obľúbenosť Twitch zatienila jeho popularitu vo všeobecnom záujme. V októbri 2013 bolo na webových stránkach 45 miliónov unikátnych divákov.